Αποστολή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Αποστολή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Φέτος τα Χριστούγεννα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της KARAG απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία, η εταιρεία δημιούργησε και απέστειλε από ένα μικρό συμβολικό στολίδι σε όλους τους πελάτες της ευχόμενη καλές γιορτές και μια καλή και δημιουργική νέα χρονιά.

Τα εντυπωσιακά στολίδια κατασκευάστηκαν τις παραμονές των εορτών του 2021 από αγόρια και κορίτσια με αναπηρίες σε δύο διαφορετικές και αξιοσέβαστες δομές στο δήμο Σερρών όπου εδρεύει η KARAG. Η εταιρεία, προσέγγισε αυτά τα δύο κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες ώστε να εκφράσει τη στήριξή της με έμπρακτο τρόπο και ως αντάλλαγμα έλαβε μοναδικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια για όλους τους πελάτες της.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών ανέλαβε τη δημιουργία μικρών ξύλινων στολιδιών. Αποτελεί μονάδα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και τη διαφύλαξη της οικογενειακής αλληλεγγύης. Σκοπός του Κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση, η κοινωνική ένταξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία καθώς επίσης και  η στήριξη των οικογενειών τους. Για την επίτευξη των παραπάνω παρέχονται υπηρεσίες ασφαλούς απασχόλησης και αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου, εκπαίδευσης σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, υλοποίησης προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής, ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων και υποστήριξης της οικογένειας. Εκτός από τις δράσεις που υλοποιούνται εντός της δομής το ΚΔΑΠ ΜΕΑ πραγματοποιεί εκδρομές και επισκέψεις εντός της πόλης και συμμετέχει με την έκθεση χειροποίητων δημιουργιών και με παρουσίαση θεατρικού ή μουσικοκινητικού δρώμενου σε διάφορες εκδηλώσεις. Η δομή στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, γυμνάστρια, φυσιοθεραπεύτρια, εικαστικό, κοινωνικούς φροντιστές, λογοθεραπευτή, μουσικούς, θεατρολόγο, οδηγούς και βοηθητικό προσωπικό.

Παράλληλα, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες «Συν Ύπαρξη» ανέλαβε την κατασκευή στολιδιών από κουκουνάρι των πεύκων τα οποία μάζεψαν τα παιδιά έπειτα από μια εκδρομή τους στο δάσος. Διακοσμήθηκαν με άλλα στολίδια, μπογιές και χρυσόσκονη. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Συν Ύπαρξη» αποτελεί έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και σεβασμό όπου βοηθάει στην κοινωνική ένταξη των ατόμων του με αναπηρία και στην ενδυνάμωσή τους. Η διεπιστημονική του ομάδα απαρτίζεται από κοινωνικούς λειτουργούς, γυμναστή φυσικής αγωγής, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ψυχολόγο, μουσικό, ειδικό παιδαγωγό, οδηγό και λογοθεραπευτή καθώς είναι μια δομή κοινωνικής πρόνοιας όπου απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες με κάθε μορφής αναπηρία. Οργανώνει το πρόγραμμα της ημιαυτόνομης διαβίωσης, της κοινωνικής ένταξης, της συμμετοχής σε εξωτερικές δράσεις με απώτερο στόχο την ένταξη στην κοινότητα, την εκμάθηση και τήρηση κανόνων καλής συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης στην ομάδα, την επικοινωνιακή και κοινωνική συνδιαλλαγή με το οικείο αλλά και με το ευρύτερο περιβάλλον. Καθοριστικό ρόλο παίζει στην επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον όπως και στην λήψη του κοινωνικού ιστορικού. Είτε σε εξατομικευμένο είτε σε ομαδικό επίπεδο, οργανώνονται δράσεις για αποκατάσταση κάποιας δυσκολίας, ενδυνάμωση των κατακτημένων και επίτευξη νέων στόχων για μια καλή φυσική κατάσταση και ένα σώμα υγιές. Η σχολική ετοιμότητα, η μελέτη και η ενισχυτική διδασκαλία για τα μικρότερα παιδιά, δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ο εμπλουτισμός των παιδαγωγικών και μαθησιακών γνώσεων ακόμη για τα μεγαλύτερα, όπως και η εργασία σε διάφορους άλλους τομείς όπως τα μαθηματικά, η ενίσχυση της μνήμης, η κατανόηση, κ.α. Στόχος η αύξηση της ποιότητας της καθημερινής διαβίωσης των ατόμων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δομές για την δημιουργία των στολιδιών τους και για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία! Να έχουν καλή πορεία στις δράσεις τους.

Ευχόμαστε σε όλους εσάς καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία.